De bästa skäggstilarna och idéerna för män: Populära typer av skägg

Det råder ingen tvekan om det: skägg är inne. Och inte vilket skägg som helst heller – de bästa skäggstilarna är de som är fylliga och välvårdade. Om du vill ansluta dig till de skäggiga bröderna bör du kolla in den här listan över populära skäggtyper. Vi har allt från det korta och stubbiga skägget till det långa och frodiga skogshuggarsskägget. Så ta en titt på dessa beskrivningar av olika skäggtyper, få lite inspiration och börja växa!

Olika typer av skägg

Det finns några olika typer av skägg som du kan odla, beroende på vilken look du vill ha. Här är några av de mest populära skäggtyperna:

Franz Josef-skägg

Franz Josef-skägget är en stil som är uppkallad efter den österrikiske kejsaren Franz Josef. Det är ett fullskägg med en mustasch som är stiliserad till en kurva i ändarna.

Getskägg

Bild på getskägg
Getskägg

Ett getskägg är en typ av skägg som växer på hakan och kinderna. Det har fått sitt namn från geten, eftersom håret på en getts haka liknar ett getskägg.

Helskägg, heltäckande skägg

Ett fullskägg är ett skägg som täcker hela ansiktet, från polisongerna till hakan. Om du letar efter en manlig och robust look är ett fullskägg den rätta stilen för dig.

Knävelborrar

Knävelborrarna var mycket populära på 1800-talet, särskilt bland personer som Wyatt Earp i vilda västern. Sammanfattningsvis krävs det en viss elegans för att anta utmaningen och genomföra denna fantastiska stil. (Du kan slå omkull någon med din mustasch, så var försiktig.)

Knävelborrarna kallas också för cykelstyre eftersom mustaschen efterliknar ett böjt styre på en cykel.

Mustasch

En mustasch (från latinets mustasch) är en typ av ansiktshår som växer på överläppen. I den engelsktalande världen brukar det kallas mustasch.

De flesta män växer en del ansiktshår under puberteten, men alla växer inte en mustasch. De som odlar en måste raka kinderna och halsen, annars börjar håret växa in i dessa områden.

En mustasch kan skötas på många olika sätt. Vissa män gillar att trimma och forma sina mustascher i specifika stilar, medan andra helt enkelt låter dem växa vilt och buskigt.

Pipskägg

Pipskägg är smalt skägg mitt på hakan under munnen, vanligen kombinerat med mustasch.

Polisong

Polisonger är en typ av ansiktshår som växer på sidan av ansiktet, strax under örat. Namnet kommer från general Ambrose Burnside, som populariserade stilen under det amerikanska inbördeskriget.

Det finns många olika sätt att styla dina polisonger – du kan hålla dem korta och trimmade eller låta dem växa långa och buskiga. Allt beror på vilken look du vill ha.

Skepparkrans

Skepparkransen, som består av skägg som växer längs käklinjen med polisongerna, följer käkbenet och hakan, är en form av krans som var populär bland sjömän och fiskare på 1800-talet. Den blev populär på 1960- och 1970-talen, men återuppstod bland intellektuella på 1990-talet.

Skäggstubb

Skäggstubb är de korta, sträva, fina hårstrån som växer på en mans ansikte efter rakning.

De flesta män har någon grad av skäggstubbighet eftersom det tar ungefär fyra dagar för skäggstubbigheten att växa tillbaka till sin maximala längd. Längden på skäggstubben kan variera beroende på hur ofta en man rakar sig.

Skäggstubb kan klia och irritera, särskilt om en man har känslig hud. För att minska irritationen kan en man använda en fuktkräm eller ett aftershave-balsam.

Spadskägg

Ett spadskägg växer som ett fullskägg, men trimmas rakt en decimeter under hakan.

Stödhjul skägg

Stödhjul (soul patch) är en liten skäggtofs under underläppen.

Tangorabatt

Tangorabatt kallas det när man odlat en en smal mustasch som sitter ovanför läppen.

Tredagarsskägg

Ett tredagarsskägg är ett skägg som växer i tre dagar och sedan rakas. Det är inte ett fullskägg, utan snarare ett kort, trimmat skägg som täcker kinderna och hakan.

Tre-dagarsskägget är populärt eftersom det är lätt att underhålla och det tar inte lång tid att växa. Det är ett bra alternativ för män som vill odla skägg men inte har tid eller tålamod att odla ett fullskägg.

Tre-dagarsskägget kan stylas på många olika sätt – du kan hålla det snyggt och trimmat eller låta det växa vilt och buskigt.

Tveskägg

Tveskägg heter det när skägget, specifikt hakskägget, är avskilt i två spetsar.

Summering om typer av skägg

Det finns många olika stilar att välja mellan när det gäller skägg. Vilken är din favorit? Franz Josef-skägget, getskägget, fullskägget, helskägget, knäskägget, knäskägget mustasch eller polisongen? Kanske föredrar du ett getskägg med en smal mustasch under munnen och en själslig lapp på hakan. Har du några tankar om vilken typ av ansiktsbehåring som passar bäst för varje personlighet? Låt oss veta i vårt kommentarsfält!

Lämna en kommentar